Vasaros darbai Prienų, Pakuonio ir Stakliškių seniūnijose

0
566

Prienų rajono savivaldybės seniūnijose darbai vyksta nenutrūkstamai. Nemažai jų buvo padaryta ir šią vasarą.

Stakliškių seniūnijos Vyšniūnų kaimo kapinėse buvo įrengtas vandentiekis. Iš viso seniūnijoje yra 19 veikiančių kapinių ir 12 iš jų jau aprūpintos vandeniu. Šiais metais vandens talpos buvo įrengtos prie Ganciūnų, Gripiškių, Vilkininkų, Popsių ir naujai praplėstų Stakliškių kapinių. Vanduo prie kapinių vežamas su šiemet įsigytu traktoriumi, kuriuo atliekami ir kiti būtini darbai: šienaujama, prižiūrimos viešosios erdvės, pakelės.

Vasarą Stakliškių seniūnijoje buvo praplėstas gatvių apšvietimas. Po vieną ar keletą energiją taupančių šviestuvų buvo įrengta Stakliškių Taikos ir Vilniaus g., Pieštuvėnų k. Ežero g., Medžionių k. Gražiojoje g., Užuguosčio Gelužio ir Tvenkinio g.

Kaip ir kitose seniūnijose, tvarkyti, greideriuoti keliai, užtaisytos asfalto duobės Užuguostyje, Lielionyse, Vyšniūnuose. Stakliškių Liepų g., supančioje centrinę miestelio aikštę (prie naujai įrengto Atminties kalnelio), paklota nauja asfaltbetonio danga.

Daug dėmesio buvo skiriama kultūros paveldo objektams: prižiūrėtas Lepelionių piliakalnis, sutvarkytos kitų kultūros ir gamtos paveldo objektų prieigos ir pritaikytos turistams lankyti.

Seniūnė N. Ivanovienė paminėjo, kad vasaros pabaigoje kartu su Aukštadvario regioninio parko kultūrologe Rita Balsevičiūte buvo organizuota pažintinė kelionė po seniūnijos teritorijoje esančius objektus ir aplankyta 11 kultūros paveldo ir gamtos objektų. Seniūnė džiaugėsi, kad prie šios kelionės prisijungė nemažai seniūnijos gyventojų. Tradiciškai vasara palydėta seniūnijos vasaros švente ir gražiausių sodybų šeimininkų pagerbimu.

Pakuonio seniūnas A. Keturakis, pasakodamas apie vasarą seniūnijoje vykdytus priežiūros darbus, išskyrė labiausiai matomus. Iš jų galima paminėti išasfaltuotą Daukšiagirės k. Dvaro g., atnaujintą ir jau atidarytą Pakuonio mokyklos sporto aikštyną ir išasfaltuotą gatvę prie aikštyno.

Visus darbus, kurie vasarą vyko didžiausioje Prienų seniūnijoje, būtų sunku išvardinti. Vieni iš pagrindinių ir gyventojams svarbių atliktų darbų – įrengtas lietaus vandens surinkimo šulinėlis Stadiono g. 24, perdažyti tiltelio per Nuotakos upelį turėklai Kauno g., Prienų mieste pastatyti dar penki suoliukai, kuriais gyventojai, ypač senyvo amžiaus, labai džiaugiasi, įrengta nauja kelio atkarpa Davaitbalio k., sutvarkyta kelio atkarpa Važatkiemio k. Pušyno g.

Anot seniūnės J. Armonienės, seniūnijoje nemažai ir tokios veiklos, kurios rezultatus galima pamatyti ir įvertinti tik vėliau. Pavyzdžiui, Tarybai buvo pateikti nenaudojamų apleistų žemės sklypų sąrašai, išrinktos ir pateiktos apdovanoti gražiausios Prienų seniūnijos sodybos. Gražiausių sodybų savininkai bus pagerbti rugsėjo viduryje vyksiančio Duonos ir ugnies festivalio metu.

Prienų r. savivaldybės informacija

Komentarai

komentarai