Susitikimai su Prienų seniūnijai priskirtų Strielčių, Bagrėno ir aplinkinių kaimų bendruomenėmis

0
3015

Panaikinus Prienų rajono savivaldybės Ašmintos seniūniją, nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. pasikeitė Išlaužo, Pakuonio, Prienų ir Balbieriškio seniūnijų ribos. Dalis kaimų, priklausiusių Ašmintos bei Balbieriškio seniūnijoms, dabar priklauso Prienų seniūnijai. Ta proga Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas, Prienų seniūnijos seniūnas A. Matulevičius, seniūno pavaduotoja I. Stasytienė spalio 2 ir 3 dienomis dalyvavo susitikimuose su dalies aplinkinių kaimų, priskirtų Prienų seniūnijai, gyventojais.

Norėta sužinoti, su kokiais rūpesčiais, problemomis susiduria bendruomenės. Susitikimai vyko Strielčių bibliotekoje ir buvusioje Bagrėno pradinėje mokykloje, dabar „Bagrėno dvaro“ bendruomenės namuose, Žarijų kaime. Kadangi Strielčiuose vykdomas vandentiekio plėtros projektas, susitikime su gyventojais Strielčiuose dalyvavo ir UAB „Prienų vandenys“ atstovai.
Susitikimuose gyventojai kėlė kelių, viešųjų erdvių priežiūros, saugumo paukščių stebėjimo aikštelėje Bagrėne, apšvietimo kai kuriose vietose ir kitas problemas, pageidavo, kad būtų įrengtas greičio mažinimo kalnelis pagrindinėje Strliečių gatvėje, nuotekų surinkimo ir dujų trasos Bagrėno ir Žarijų kaimuose.

Strielčių gyventojai netrukus gaus centralizuotai tiekiamo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugas, o Bagrėno ir Žarijų kaimuose vandentvarkos infrastruktūros plėtra nenumatyta, kadangi šios teritorijos neatitinka nustatytų kriterijų. Šių kaimų gyventojai nuotekų valymo įrenginiais turėtų pasirūpinti patys. Dėl dujų trasų įrengimo sutarta išsiaiškinti, koks yra poreikis, ir į kitą susitikimą Bagrėno bendruomenės namuose pakviesti dujų tiekimo įmonės atstovus.

Seniūnas prašė visų naujai priskirtų kaimų gyventojų įsirengti prie savo namų pašto dėžutes, taip pat ragino visus aktyviai dalyvauti naujuose seniūnaičių rinkimuose ir su jų pagalba aktyviai bendradarbiauti ateityje.

Ir Savivaldybės vadovas, ir seniūnas bendruomenių narius patikino, kad, šalia savivaldybės centro esančias vietoves prijungus prie Prienų seniūnijos, joms bus skiriama daugiau dėmesio. Vos keletą kilometrų nuo Prienų gyvenantiems gyventojams arčiau bus įvairios paslaugos. Socialinio darbuotojo, žemės ūkio specialisto paslaugos bus teikiamos taip, kaip ir anksčiau, tačiau žemės deklaracijas gyventojai galės tvarkyti ir atvykę į Prienų r. savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyrių.

Prienų r. savivaldybės informacija

Komentarai

komentarai