„Revuoniškis“ – šalies matematikos olimpiados nugalėtojas

0
3537

„Spęsti uždavinį ir ieškoti tiesos yra tas pats“,-  rašo dr. Romualdas Kašuba.

„Revuonos“ pagrindinės mokykos trečiokas Augustas Kurlavičius matematikos olimpiados rajoniniame etape laimėjo pirmąją vietą ir buvo pakviestas išbandyti jėgas Lietuvos pradinukų matematikos olimpiadoje.

Nacionalinį konkursą rengia „Gabių mokinių akademija“  bendradarbiaujant su VU Matematikos ir informatikos fakultetu.

Olimpiados tikslas – skatinti vaikus ankstyvajame amžiuje domėtis matematika; ugdyti pradinukų mokslinį kritinį mąstymą, kūrybiškumą, atkaklumą; anksti rasti gabius vaikus ir juos ugdyti, skatinti jų pastangas pažinti ir siekti.

Šalies pradinukų matematikos olimpiadoje dalyvavo 135  3-4 klasių mokiniai iš 39 Lietuvos miestų ir rajonų. Pradinukai dvi valandas sprendė sudėtingus uždavinius, o rezultatai paaiškėjo po kelių valandų. Kai VU Matematikos ir informatikos metodikos katedros docentas Romualdas Kašuba paskelbė trečiųjų  klasių mokinių pirmosios vietos laimėtojo – Augusto Kurlavičiaus pavardę, mes džiūgavom ir audringai plojom. Ypač malonu buvo girdėti docento mestą frazę „Prienai yra Prienai“.

Augustas yra darbštus, atkaklus, besidomintis matematika ir kruopštus mokinys, tačiau ir jam teko įdėti daug darbo ruošiantis olimpiadai. Kartu su savo mokytoja Danute Moisejeviene jie praleido daug valandų spręsdami įvairiausius uždavinius, atliko daug užduočių kompiuterių klasėje, dirbo naudodamiesi interaktyviąja lenta. Tikimės, kad  mokinys dar ne kartą garsins Prienų ir mokyklos vardą šalyje.

Labai smagu, kad mokyklos bendruomenė tikrai šiltai sutiko Augustą bei jo mokytoją ir labai džiaugėsi pasiektais rezultatais. Augustą sveikino ne tik klasės draugai ir pažįstami. Mokyklos direktorė   I. Balčiukynienė, mokinių tarybos nariai ir mokyklos prezidentė pasveikino olimpiados laimėtoją ir jo mokytoją. Toks dėmesys skatina stengtis dar labiau ir siekti naujų aukštumų.

„Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė Danutė Moisejevienė

Komentarai

komentarai