Seime atidaryta paroda apie J. Marcinkevičių

0
1321

1Vasario 12 d. parodų galerijoje Seime pristatyta Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos parengta paroda „Justinas Marcinkevičius. Nuo ištakų iki šiandienos“.

Sveikindamas parodos atidarymo dalyvius Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas padėkojo Prienų bibliotekos kolektyvui, vadovaujamam D. Čepeliauskienės, kurie parengė informatyvią, prasmingą ir kokybišką kilnojamąją parodą apie iškilųjį kraštietį Justiną Marcinkevičių.

Renginyje dalyvavo ir rašytojas, Prienų garbės pilietis V. Bubnys, poeto dukra Ramunė, kraštietis, filosofas, akto signataras B. Kuzmickas ir kiti garbūs parodos atidarymo svečiai.

Dešimtyje parodos stendų pasakojama apie poeto gyvenimą ir kūrybą, profesinę, akademinę ir visuomeninę veiklą, ryšius su gimtojo Prienų krašto žmonėmis.

Parodoje – fotografijos iš asmeninių poeto artimųjų rinkinių, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos archyvų.

Parodoje 2pateikiamos ištraukos iš Justino Marcinkevičiaus meninių tekstų, poeto parašyti, įvairiomis progomis ištarti žodžiai, Lietuvos politikų, literatūrologų, literatūros kritikų, bičiulių, mintys apie Justiną Marcinkevičių, jo kūrybą bei reikšmę Lietuvos kultūroje.

Alvydo Vaicekausko ir lrt.lt informacija

Komentarai

komentarai