2015 metų spalio mėnuo Prienų r. savivaldybėje

0
1394

Prienu savivaldybeSpalio 1 d. Pakuonio pagrindinėje mokykloje vykusiame Švietimo skyriaus organizuotame mokyklų vadovų pasitarime buvo aptariami Prienų rajono mokinių 2014–2015 m. m. pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo ir brandos egzaminų rezultatai.

Spalio 2 d. Prienuose vyko „Mokytojo dienos regata 2015“ Prienų r. savivaldybės mero taurei laimėti. Mero taurę laimėjo Prienų „Žiburio“ gimnazistai.

Spalio 5 d. buvo paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Ta proga Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko oficialus minėjimas, kurio metu pasveikinti ir pagerbti Prienų r. savivaldybės pedagogai. Metų mokytoja buvo paskelbta Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Vytautė Kurtovienė, dar 39 rajono mokyklų mokytojai buvo apdovanoti mero A. Vaicekausko ir Švietimo skyriaus vedėjo R. Zailsko padėkomis.

Spalio 7 d. Prienų rajono teritorijų planavimo komisijos posėdyje peržiūrėti ir suderinti Stakliškių kaimo dalies, Išlaužo kaimo ir Pakuonio miestelio bendrieji planai.

Spalio 8 d. vyko Prienų r. savivaldybės tarybos posėdis. Po posėdžio tarybos nariai vyko į Veiverių seniūniją, kur aplankė Šaulių namus, stambiųjų atliekų aikštelę, Tomo Žilinsko gimnaziją, Mauručių geležinkelio stotį. Buvo aptartos viaduko per geležinkelį statybos galimybės.

Spalio mėnesį Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas su komanda pakvietė mokytojus ir mokinius į pilietiškumo pamokas savivaldybėje. Pamokos vyks visus mokslo metus.

Spalio 16 ir 17 dienomis vyko Išlaužo, Pakuonio, Šilavoto seniūnijų rudens šventės. Vyko rudens gėrybių parodos, buvo  pagerbti geriausi seniūnijų ūkininkai

Spalio 19–23 d. vyko Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos ir „Žiburio“ gimnazijos veiklos kokybės išorinis vertinimas.

Spalio 21 dieną Prienų r. savivaldybėje viešėjo Judita Louwers, kuri atstovauja Juditos ir Wilberto Louwersų paramos fondui. Fondas jau šeštus metus remia Prienų socialinių paslaugų centrą ir Prienų „Žiburio“ gimnaziją. Pagrindinė paramos dalis tenka pensinio amžiaus gyventojams, neįgaliesiems, socialinės rizikos šeimoms ir jų vaikams.

Spalio 22 d. Kaišiadorių rajone vyko Švietimo mainų paramos fondo organizuotas renginys „Šiuolaikinė mokykla – vieta kūrybai ir veiklai“, kuriame dalyvavo daugiau kaip 70 Lietuvos progimnazijų atstovų, buvo pristatyta Prienų r. savivaldybės Švietimo skyriaus ir visos švietimo bendruomenės patirtis stiprinant lyderystę, dalinantis profesine atsakomybe ir siekiant pozityvios švietimo kokybės kultūros kaitos.

Spalio 23 d. Prienų r. savivaldybės tarybos narių delegacija – A. Bajorienė,  A. Banionis, G. Bartulis, V. Bujanauskas, A. Deltuvienė, S. Garmuvienė, L. Jakinevičienė, R. Keturakienė, A. Marcinkevičius, C. Pacevičius, H. Radvilavičius – dalyvavo „Auksinių krivūlių 2015“ apdovanojimų įteikimo iškilmėse Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Spalio 23 d. Skriaudžių laisvalaikio salėje vyko romantiškų dainų ir šokių vakaras „Mes mylim retro…“, o spalio 30 d. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre – gitarų vakaras „Skamba gitaros stygos“, skirti poeto Just. Marcinkevičiaus 85-osioms gimimo metinėms paminėti.

Spalio 25 d. Jiezne vyko folklorą atliekančių ir skleidžiančių šeimų sambūris, kuriame dalyvavo muzikuojančios ir dainuojančios šeimos iš Vilniaus, Alytaus, Prienų, Kaišiadorių.

Spalio 26 d. Prienų r. savivaldybėje lankėsi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, LR Seimo narė Vilija Filipovičienė. Viešnios Jiezne susitiko su vaikų globos namų vadovais, darbuotojais ir vaikais, Prienuose – su socialiniais darbuotojais, Balbieriškyje – su visuomene. Buvo aptarti aktualūs socialiniai klausimai, tarpinstitucinė globa.

Spalio 28 d. Prienų švietimo centre vyko diskusija dėl Prienų r. savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi veiksmų plano sudarymo 2016 metams.

Spalio 29 d. Balbieriškio, Šilavoto ir „Revuonos“ pagrindinių mokyklų ir Švietimo skyriaus atstovai – Kokybės siekiančių mokyklų klubo nariai bei Jiezno gimnazijos atstovai  dalyvavo Alytuje vykusioje klubo konferencijoje „Gera mokykla: nuo požymių prie tvarumo“.

Žemės ūkio skyriuje iki lapkričio 30 d. priimamos paraiškos gauti paramą iš Savivaldybės kaimo plėtros rėmimo programos.  Paramos galima kreiptis gaisro ar nelaimės atveju (nukentėjus gamybiniams pastatams), taip pat dėl palūkanų už investicinius kreditus ir įsigytą žemę kompensavimo. Gali būti kompensuojamos kooperatyvų steigimo ir juridinių konsultacijų žemdirbių kooperacijos klausimais išlaidos, dalyvavimo parodose ir konkursuose išlaidos.

Prienų r. savivaldybės informacija

Komentarai

komentarai